Redesign

torsdag 25. november 2010

Ideutvikling til prosjekt til fordypning

Da var det på tide med en ny oppgave. Denne oppgaven er innen prosjekt til fordypning. Vi skal egentlig lage dette ute i praksisuken, men jeg har ikke vert ute i praksis så jeg må lage det på skolen/hjemme.
Oppgaven var å lage et produkt innen det yrket man vil bli. Jeg valgte kostymesyer for det virker veldig intressant og spendende. jeg har også litt lyst å bli det. 
Jeg tenkt å lage et Kostyme fra Harry Potter filmene. Jeg er ikke sikker på om dette blir en lett oppgave men jeg har en kutte fra ravnklo hjemme så jeg skal se etter hvordan den er laget, jeg har også  funnet en nettside om hvordan man lager en. 
Først da jeg begynte var jeg ganske usikker på hvilken kutte jeg ville lage, enten en rød kutte fra griffing eller en grønn fra smygard. etter å ha veid hvilken som var best og fått litt hjelp av noen venner fant jeg ut at jeg skulle lage en rød griffing kutte. Jeg laget et Griffing og en Smygard moodboard.


Griffing:


Smygard:

Fantasikostyme - Utstyrsliste 
- Et stort svart stoff som jeg skal lage kutte av
- Foret å kutta skal være rødt(skarlagens rød) fordi griffinghuset er rød og gull, det skal være like stor som den svarte delen utepå kutta.                  
- Sysaker eller symaskin
- Saks
- Målebånd
- Strykejern og strykebord
- Kritt
Hvilket yrke har du valgt?
Jeg har valgt yrket Kostymesyer
Hvordan kom du frem til ideen?
Jeg kom frem til ideen da jeg ville prøve å lage et kostyme for det er helst det jeg har lyst til i fremtiden. Det var egentlig mamma som så til meg at jeg burde lage en i julegave til en venn av meg, da synes jeg det hørtes vanskelig ut og veldig stress, men da jeg kom på skolen fant jeg en nettside som viste hvordan man kan lage en kutte. Jeg har en hjemme også så jeg kan ta mål av den og se hvor sømmen er. Jeg skal lage en rød kutte fra griffing siden jeg allerede har en  blå fra ravnklo, men jeg laget et griffing og smygard moodboard. Jeg laget et smygard moodboard fordi jeg tenkte og lage det først men jeg ombestemte meg og kjøpte rødt stoff til griffing kutta.
Hvor har du hentet inspirasjonen?
Jeg har hentet inspirasjone av favoritt bøkene og filmene mine om Harry Potter. 
Noen spesielle kontraster, fargekombinasjon, stil, du ville få frem?
Kontrastene og fargekombinasjonene i dette produktet er svart og rød. Stilen er fra engelske kostskoler, altså kappen av en uniform.
Hvilket program brukte du når du lagte din moodboard?
I denne oppgaven brukte jeg Photoshop til og lage smygard moodboardet, jeg kunne ingenting om programmet før jeg begynte så jeg lærte litt mens jeg holdt på. Da jeg skulle lage en rød kutte laget jeg et moodboard på olioboard.
Hva syns du om programmet? Hva hvar bra? Hva kunne vært bedre?
I begynnelsen var det ganske vanskelig og vite hvordan man skulle gjøre det, men mer ettersom jeg prøvde meg fram ble det bedre. jeg brukte derfor lang tid på å få det til. det hadde nok vært lettere med olioboard, med da hadde jeg ikke lært noe om photoshop. jeg laget som sagt de andre moodboardet på oiloboard fordi det var lettere og fordi photoshop var litt irriterende og jobbe med.
Hva syns du om å jobbe med ideutvikling på moodboard i forhold til å tegne skisser? Selv om jeg jobbet med ideutvikling på moodboard tegnet jeg en skisse, men jeg føler ideen kommer mer frem hvis vi bruker digitaleverktøy. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar