Redesign

Redesign
Produksjon
I denne oppgaven har jeg sydd på rammelim-bilder og oppklippet stoff i kvadrater. Jeg fikk noen gamle skjorter av foreldrene mine og klippet dem opp i firkanter. Deretter strøk jeg dem og brettet inn sidene, så tråklet jeg slik at det skulle bli lettere å sy med symaskin rundt kantene. Grunnen til at jeg gjorde det var at da skulle det ikke begynne å rakne opp i kantene, noe jeg har opplevd før.

Jeg lagte 9 rammelim bilder men sydde på 8 av dem fordi det ikke var plass til den 9ende. Jeg brukte symaskinen for unngå at det raknet opp. Jeg brettet inn sidene på to av dem, men det ble altfor tykt så jeg valgte bare å sy rundt normalt uten å brette inn. Deretter begynte jeg å sy dem på for hånd rundt på buksa. Ingenting var bestemt på forhånd.

Jeg jobbet innen design og tekstil yrket. Det som kjennetegner det valgte yrket mitt er det at jeg syr med hånd og med symaskin.

Vurdering
Produktet ble ganske likt som jeg hadde tenkt i ideutviklingen. Det ble bare ikke så mye lapper som jeg hadde tenkt meg. Det var vanskelig å sy på buksebena så det var grunnen til at det var litt få der. Grunnen til at det var vanskelig og sy på buksebena var fordi det var så trangt og jeg så ikke baksiden, det var også grunnen til at jeg ikke kunne bruke symaskin der.

Planleggingen gikk som planlagt, og det ble ikke noen problemer da jeg skulle begynne å produsere produktet. Jeg hadde bare ikke regnet med å sitte hele helgen med å sy på tøybiter. Jeg fikk det til i  tide men jeg hadde ikke regnet med at det tok så lang tid å sy på lappene.

Hvis jeg skulle gjort noe annerledes måtte det vært å ikke klippe i alle skjortene før jeg visste hvor mange stoffbiter jeg trengte. Jeg endte opp med å ødelegge noen skjorter som jeg egentlig ikke trengte å ødelegge. Men jeg har en plan for dem også. Jeg skal kanskje lage noe lignende på et annet klesplagg eller sy mer på den buksa jeg laget i denne oppgaven.

Jeg er ganske forøyd med hvordan rammelimbildene ble og helheten på buksa. Den ble retro og ga tegn til at den var inspirert av 80-90-tallet. 
Vurder ditt ferdige produkt
Komposisjon: alt er egentlig helt tilfeldig/random
Fargekombinasjon/kontrast: jeg tenker at hovedfargen jeg brukte var rød. men det ble en blanding.
Materialvalg: Stoff, rammelim og sytråd
Kvalitet: jeg vil si kvaliteten er god, jeg festet godt, så jeg tror ikke noen lapper vil falle av.
Er produktet salgbart? Ja, men kanskje ikke så populært eller moderne akkurat nå.

Læring
Jeg har fått brukt noe av det man har lært så langt i år, det man lærte om Grunnformer og fargesirkelen. Jeg har blant annet lært at ideutvikling er ganske viktig i en produksjon. Jeg lærte en ny måte å gjøre ideutviklingen på, nemelig olioboard der man lager et moodboard.

Jeg har lært at redesign er ganske gøy og at det så å si skjer hele tiden. F. Eks når vi går til frisøren og får en ny frysyre. Mange av klærna våre er også redesignet, de har blitt mer moderne.
Det jeg lærte inne den yrket jeg valgte var det at å sy forhånd tar veldig lang tid og at det er mye bedre å sy med symaskin i alle fall på de åpne stedene. Det var mye lettere å sy for hånd i f.eks buksebena for det var for stramt for en symaskin å komme til.

Det jeg har lært innen design og håndverksyrket mitt er å bruke rammelim. Det var både gøy og ga gode resultater. Jeg har tenkt å gjøre det fremover hvis jeg får tak i rammelim.

Jeg lærte å bruke pcen til ideeutvikling ved å lage olioboard i denne oppgaven. Jeg lærte også nye ting om bloggen vår og det å skrive nye innlegg i bloggen min. Jeg lærte f.eks å lage lister med alle i klassen min, skjekke bloggen ofte og kommentere på andre sine blogger.
Denne oppgaven har vært ganske kjekk for meg. Jeg kom fort i gang med det jeg skulle gjøre og hadde en god plan om hvordan jeg skulle gjennomføre oppgaven. Det å kombinere interesser med skolearbeid er som regel alltid kjekt. 

Ideutvikling og Planlegging

Først da jeg hørte at vi skulle ha om redesign visste jeg egentlig ikke hva jeg skulle tro om det. etter å høre de andre i klassens reaksjoner var det egentlig bare negative tanker i hodet mitt. Noe som forandret seg etter gørild viste oss hennes redesignede ting.
Mine første tanker var å lage en kjole av noen gamle materialer om til en litt mer moderne...ikke akkurat det mest interresante, det virket også ganske vanskelig. 
Jeg begynte heller å tenke hva som intresserer meg nå og så kombinere alt jeg likte på en overall, dere som ikke vet hva en overall er så er det en snekkerbukse, jeg bruker ordet overall fordi det høres mer profesjonelt ut(i mine ører hvertfall).
Her er moodboardet mitt:

(Har brukt veldig lang tid på det så jeg håper lærerene vil godkjenne det.)
For dere som ikke helt forsto hva jeg prøvde og vise i moodboardet, så vil jeg lage en overall inspirert fra 80-90-tallets retro stuff. filmer, spill, musikk og tegneserier fra 80/90-tallet som også er populære den dag i dag(?).
I denne oppgaven valgte jeg Design og tekstil yrket. Jeg kom på ideen min ved å kombinere retro stuff fra 80/90-tallet med mine interesser(som er så å si helt det samme). Da jeg kom på denne ideen gledet jeg meg til å begynne. Jeg tenkte egentlig mer på hvordan dette kunne være et redesign enn det å få tak i materialer. Jeg har hentet inspirasjonen min fra mine egne interesser og Stupid Mario Bros(som også er interesser). Utrykket jeg vill ha frem i denne oppgaven var musikk, film, spill og tegneserier fra 80/90-tallet. Jeg ville få frem retro stilen fra 80/90-tallet. det var egentlig ikke noen spesielle kontraster, fargekombinasjon jeg ville fram til, jeg skal bare kombinere forskjellige rutete stoff og bilder helt tilfeldig.
Jeg brukte Olioboard til å lage moodboardet. Jeg synes programmet var helt supert, lett å jobbe med og lett og laste opp bilder. Det eneste som kunne vært bedre var om vi kunne legge til tekst. Når det gjeldet det å jobbe med ideutvikling på moodboard i forhold til å tegne skisser like jeg bedre moodboard. Grunnen til at jeg synes dette er fordi jeg ikke er så flink til å tegne, så personlig mener jeg moodboard var lettere. det var også enklere å holde orden på alle sakene også.
Jeg planla dette produktet ved printe ut noen retro bilder(finnes på moodboardet mitt) og bruke rammelim teknikken på dem, og sy dem på overallen. Jeg skal også klippe rutet stoff i firkanter(eventuelt andre figurer) og sy dem på overalen. De egenskapene jeg trenger for å lage dette produktet er å kunne sy med nål og tråd. Jeg må også jobbe med rammelim. Jeg kan det jeg må kunne for å lage dette produktet.
Til dette produktet trenger jeg Rutet stoff, Rammelim, Forskjellig farge på sytråd.
Jeg skal sy med nål og tråd, teknikken er innen design og tekstil. 
Jeg trenger ikke å lage mønsteret selv, jeg skal sy på en gammel overall.Ideutvikling


Denne dagen begynte med at Gørild (gjestelæreren vår) viste noen ting hun hadde Redesignet. Vi fikk også vite hva et moodboard er, eksempler på moodboard.
Resten av dagen fikk vi jobbe med ideutvikling og med moodboardet vårt.

Vi fikk også dra til byen for å få inspirasjon fra forskjellige butikker, som f.eks Fretex og Harry Camping.

Her er noen bilder :

                                             Dette bildet er tatt på Fretex.


                                                          Dette bildet er tatt på H&M